SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Usunąć szypułkę. Miąższ pokroić. Na patelni rozgrzać oleju. Czosnek, cebulę podkroić i podsmażyć. Pomidory włożyć na patelnię, doprawić i dusić na dużym ogniu przez około 4 minuty w celu odparowania. UWAGA: Nie mieszać, bo zrobi się przecier. Do pomidorów wbić jaja, doprawić i dusić pod przykryciem przez około 4 minuty, aż białko się zetnie. Na jajka można zrobić miejsce w środku pomidorów tam, gdzie był miąższ.
CAŁOŚĆ:
Energia 309 kcal
Węglowodany 20 g
Białko 21 g
Tłuszcze 19 g
Indeks glikemiczny 26.4
Ładunek glikemiczny 5.4
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.