Łosoś w migdałach i sałatką
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Łosoś surowy 1 sztuka (150 g) 193 kcal
Migdały porcja (20 g) 114 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Cytryna 1 sztuka (70 g) 16 kcal
Przyprawy do łososia: sól, pieprz 1 łyżeczka (10 g) -
Przyprawy do warzyw: sól, pieprz, bazylia, oregano, tymianek 1 łyżeczka (10 g) -
Papryka czerwona 1 mała sztuka (130 g) 31 kcal
Pomidor pół dużej sztuki (100 g) 14 kcal
Oliwki w puszce 3 sztuki (9 g) 10 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Od łososia odciąć skórę, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Odstawić do zamarynowania na 20-30 minut. Piekarnik nagrzać do 190°C. Łososia przełożyć do naczynia żaroodpornego posypać migdałami i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 15-20 minut. Warzywa pokroić, polać oliwą i doprawić. Wymieszać.
CAŁOŚĆ:
Energia 422 kcal
Węglowodany 20 g
Białko 26 g
Tłuszcze 30 g
Indeks glikemiczny 18.9
Ładunek glikemiczny 3.7
Galeria Łosoś w migdałach i sałatką
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.