Jaja sadzone z ziemniakami i koperkiem, sałatka warzywna
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Jajo 2 sztuki (100 g) 121 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Ziemniaki 3 średnie sztuki (300 g) 180 kcal
Jogurt naturalny pół małego kubka (75 g) 45 kcal
Papryka czerwona pół małej sztuki (65 g) 15 kcal
Pomidor 1 mała sztuka (60 g) 9 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, koperek 1 szczypta (0,25 g) -
Rukola lub inna dowolna sałata 1 garść (20 g) 3 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jajo usmażyć na rozgrzanym oleju i doprawić. Ziemniaki obrać i gotować do miękkości około 20 minut, odcedzić i oprószyć posiekanym koperkiem. Można również ubić na purée i wymieszać z jogurtem. Warzywa pokroić i wymieszać, doprawić.
CAŁOŚĆ:
Energia 417 kcal
Węglowodany 54 g
Białko 20 g
Tłuszcze 16 g
Indeks glikemiczny 60.7
Ładunek glikemiczny 32.9
Galeria Jaja sadzone z ziemniakami i koperkiem, sałatka warzywna
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.