Owsiane muffiny
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Banan 1 mała sztuka (140 g) 84 kcal
Czekolada gorzka 1 pasek (15 g) 83 kcal
Jajo 1 sztuka (50 g) 60 kcal
Masło orzechowe bez soli 2 łyżeczki (10 g) 60 kcal
Miód/syrop klonowy pół łyżeczki (6 g) 19 kcal
Mleko 1,5% pół szklanki (125 g) 59 kcal
Olej kokosowy 1 łyżeczka (5 g) 37 kcal
Płatki owsiane 1 szklanka (110 g) 403 kcal
Soda oczyszczona 1 łyżeczka (5 g) -
Sól pół łyżeczki (3 g) -
Wanilia - ekstrakt 1 łyżeczka (3 g) 9 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Piekarnik nagrzać do 180°C. Wszystkie składniki oprócz czekolady zmiksować w blenderze. Nałożyć do 2 foremek żaroodpornych. Posypać kawałeczkami czekolady. Piec przez ok. 25 minut.
CAŁOŚĆ:
Energia 814 kcal
Węglowodany 119 g
Białko 27 g
Tłuszcze 29 g
Indeks glikemiczny 39.6
Ładunek glikemiczny 47.3
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.