SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso pokroić i posypać przyprawami, wymieszać i odłożyć. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek zetrzeć, suszone morele pokroić w paski. Zagotować bulion. Na patelni rozgrzać łyżkę olej i zeszklić cebulę. Dodać czosnek i chwilę dusić. Cebulę przesunąć na bok i włożyć kawałki drobiu. Dusić przez ok. 3 minuty, następnie doprawić i wymieszać z cebulą. Dodać soczewicę i chwilę dusić. Dodać morele, wymieszać i zalać wszystko bulionem. Gotować na małym ogniu koło 10 minut. Dodać passatę pomidorową, doprawić i gotować jeszcze 10 minut.
CAŁOŚĆ:
Energia 443 kcal
Węglowodany 54 g
Białko 43 g
Tłuszcze 10 g
Indeks glikemiczny 31
Ładunek glikemiczny 16.6
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.