SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i pokroić na cieniutkie plasterki lub talarki. Paprykę pokroić w kostkę. Czosnek obrać i pokroić na plasterki, cebulę pokroić w piórka. Imbir obrać i zetrzeć na drobnej tarce (można użyć również przyprawy). Na patelni poddusić marchewkę, paprykę oraz czosnek. Następnie dodać cukinię i dusić często mieszając jeszcze przez kilka minut, pod koniec dodać cebulę, imbir oraz doprawić. Przesunąć warzywa na brzeg naczynia. W wolne miejsce wlać olej i włożyć mięso. Dusić na większym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Wymieszać z warzywami, sosem sojowym i chwilę razem podgrzać.
CAŁOŚĆ:
Energia 421 kcal
Węglowodany 53 g
Białko 39 g
Tłuszcze 8 g
Indeks glikemiczny 57.1
Ładunek glikemiczny 30.4
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.