SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Piekarnik nagrzać do 230°C. Mięso doprawić solą oraz pieprzem. Marchewkę i bataty obrać i pokroić na kawałki Cebulę obrać i pokroić na półplasterki. Imbir obrać i zetrzeć na tarce. Mięso i warzywa wymieszać w misce razem z przyprawami i oliwą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika. Piec około 30 minut (do miękkości mięsa). Na koniec jarmuż posypać solą i pieprzem. Wyłożyć na danie i podpiec razem około 5 minut.
CAŁOŚĆ:
Energia 421 kcal
Węglowodany 61 g
Białko 24 g
Tłuszcze 12 g
Indeks glikemiczny 43.7
Ładunek glikemiczny 26.8
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.