SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, czosnek i razem dusić. Dodać soczewicę oraz przyprawy. Chwilę dusić, następnie wlać około 1 szklankę wody i zagotować. Przykryć i gotować przez około 10-15 minut, aż soczewica będzie miękka. Dodać przecier pomidorowy, doprawić szczyptą cukru, solą, pieprzem i zagotować. Gotować przez około 10 minut pod przykryciem. Na gotujący się sos wbić jajka, obok ułożyć kawałki sera. Przykryć pokrywą i gotować przez ok. 5 minut aż białka jaj się zetną, ale żółtka mogą być jeszcze płynne.
CAŁOŚĆ:
Energia 419 kcal
Węglowodany 42 g
Białko 30 g
Tłuszcze 17 g
Indeks glikemiczny 28.7
Ładunek glikemiczny 12.1
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.