SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Boczniaki pokroić na paseczki. Marchewkę oraz pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o większych oczkach. Cebulę i pokroić w kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Warzywa włożyć do garnka z dodatkiem oleju i poddusić przez kilka minut. Dodać boczniaki i wymieszać. Dusić mieszając przez ok. 2 minuty. Wlać bulion i zagotować, dodać przyprawy. Gotować przez około 10 minut. Dodać koncentrat pomidorowy.Razem gotować kilka minut. Podawać z natką pietruszki i chlebem.
CAŁOŚĆ:
Energia 410 kcal
Węglowodany 69 g
Białko 17 g
Tłuszcze 14 g
Indeks glikemiczny 43.8
Ładunek glikemiczny 30.4
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.