SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
SPÓD:
Umieścić w misce wszystkie składniki i dokładnie wymieszać. Tortownicę (około 23 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i połową ciasta wykleić spód Piec w 175°C około 15 minut. Drugą część ciasta wstawić do lodówki na minimum 30 minut.
MASA:
Przelać kaszę wrzątkiem w celu pozbycia się goryczki. Ugotować kaszę w mleku, soku z cytryny, ekstrakcie waniliowym i soli na małym ogniu, pod przykryciem (ok. 30 min). Do ostudzonej kaszy dodać mleko kokosowe, erytrol, skórkę z cytryny i pomarańczy. Zblendować na gładką masę. Dodać budyń waniliowy i ponownie zblendować. Białka jaj ubić na sztywno. Ubite białka dodawać stopniowo do masy, mieszać dokładnie, ale delikatnie.
CAŁOŚĆ:
Masę jaglaną wyłożyć na podpieczony i ostudzony spód. Na wierzch ułożyć owoce i posypać kruszonką z drugiej części ciasta. Ciasto piec w 180°C (termoobieg) na ok. 50 min wraz z brytfanką pełną gorącej wody. Brytfankę z wodą wyciągnąć z piekarnika, natomiast ciasto zostawić do ostygnięcia. Ostudzony sernik wstawić na noc do lodówki.
CAŁOŚĆ:
Energia 3722 kcal
Węglowodany 458 g
Białko 89 g
Tłuszcze 193 g
Indeks glikemiczny 66.1
Ładunek glikemiczny 302.7
Źródło: www.truetastehunters.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.