mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
28 Marz

Drób curry z warzywami i ryżem

SKŁADNIKI:

Cebula 1 mała sztuka (50 g) 13 kcal
Czosnek 1 ząbek (4 g) 5 kcal
Fasola szparagowa 1 talerz (150 g) 37 kcal
Filet z drobiu 1 porcja (100 g) 99 kcal
Jogurt naturalny gęsty pół małego kubka (75 g) 45 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Papryka czerwona pół małej sztuki (65 g) 15 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, curry, sos sojowy 1 łyżeczka (6 g) -
Ryż brązowy lub basmanti pół woreczka (50 g) 172 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso pokroić. Czosnek i cebulę pokroić na cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać olej i dodać czosnek, poddusić. Dodać mięso, przyprawy i razem dusić. Dodać cebulą i paprykę i dalej dusić. Dodać fasolkę, wszystko zalać jogurtem i można uzupełnić wodą. Dodać sos sojowy, wymieszać i gotować do miękkości fasolki i mięsa. Podawać z ryżem.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 430 kcal
Węglowodany 62 g
Białko 33 g
Tłuszcze 9 g
Indeks glikemiczny 51.7
Ładunek glikemiczny 32.2

 

Inspiracja:  www.kwestiasmaku.com

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ