SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso pokroić w kostkę i obtoczyć w przyprawie, odłożyć. Ziemniaki obrać i ugotować. Odcedzić i pokroić na plastry. Paprykę pokroić w kosteczkę. Cebulę na paseczki. Cukinię pokroić na plasterki lub półplasterki. Kukurydzę odcedzić. Wymieszać składniki sosu: jogurt z ketchupem. Piekarnik nagrzać do 180°C. Na blaszkę wyłożyć na dno ziemniaki. Doprawić solą, posmarować 1/3 sosu i posypać 1/3 sera. Na dużej patelni na wodzie udusić mięso, pod koniec dodać posiekaną cebulę i jeszcze chwilę razem dusić. Wyłożyć do blaszki. Polać 1/3 sosu i posypać 1/3 sera. Posypać papryką, następnie kukurydzą, a na koniec ułożyć cukinię. Warzywa doprawić, rozprowadzić resztę sosu i posypać resztą sera. Piec przez 30 minut bez przykrycia. Posypać koperkiem lub szczypiorkiem.
CAŁOŚĆ:
Energia 430 kcal
Węglowodany 56 g
Białko 40 g
Tłuszcze 8 g
Indeks glikemiczny 56.1
Ładunek glikemiczny 31.3
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.