SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pokrojone na większe kawałki mięso doprawić. Rozgrzać oliwę na patelni i wrzucić mięso, obsmażać z każdej strony na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i dusić mieszając. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz obraną i pokrojoną w małą kosteczkę marchewkę i mieszając dusić kilka minut. W międzyczasie dodać liść laurowy i ziela angielskie. Wlać bulion i zagotować. Przykryć pokrywą i gotować przez ok. 30 - 35 minut, do czasu, aż mięso będzie miękkie. Dodać pokrojone suszone pomidory, wlać jogurt i delikatnie zagotować. Posypać natką pietruszki.
CAŁOŚĆ:
Energia 415 kcal
Węglowodany 31 g
Białko 55 g
Tłuszcze 11 g
Indeks glikemiczny 31.5
Ładunek glikemiczny 9.8
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.