SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso pokroić na małe kawałki. Doprawić solą, pieprzem, papryką oraz tymiankiem. Odłożyć do zamarynowania, jeśli mamy czas, ale nie jest to konieczne. Zetrzeć drobno czosnek, pokroić w piórka cebulę oraz paprykę w krótkie paski. Rozgrzać dużą patelnię z olejem i poddusić mięso. Odłożyć je na talerz. Na tę samą patelnię włożyć przygotowane czosnek, cebulę oraz paprykę. Dusić mieszając kilka minut. Wlać bulion i zagotować, włożyć mięso i gotować razem przez kilka minut. Wlać jogurt i zagotować. Posypać szpinakiem i wcisnąć go w sos, aby listki zwiędły. Gotować razem kilka minut. Pod koniec posypać pokrojonym w kosteczkę serem.
CAŁOŚĆ:
Energia 426 kcal
Węglowodany 19 g
Białko 58 g
Tłuszcze 14 g
Indeks glikemiczny 25.5
Ładunek glikemiczny 4.8
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.