SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso przekroić na plasterki. Doprawić solą i pieprzem.
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Mango obrać i pokroić w słupki, paprykę pokroić w paski, a cebulę obrać i pokroić w piórka. Czosnek i imbir (można użyć przyprawy) obrać i zetrzeć na drobnej tarce.
Na rozgrzaną patelnię włożyć warzywa (paprykę, cebulę, czosnek i imbir) i mieszając smażyć na większym ogniu przez około 3 minuty, doprawić chilli. Dodać mango i wymieszać. Dusić razem kilka minut i przełożyć na talerz.
Na patelnię wlać oliwę i włożyć polędwiczkę i udusić z obu stron.
Włożyć z powrotem warzywa z mango i wszystko wymieszać i wlać sos ( wymieszać wszystkie składniki w miseczce). Gotować na dużym ogniu przez kilka minut do miękkości. Podawać z ryżem.
CAŁOŚĆ:
Energia 436 kcal
Węglowodany 62 g
Białko 30 g
Tłuszcze 8 g
Indeks glikemiczny 54.2
Ładunek glikemiczny 33.7
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.