SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na patelni na oleju zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić. Zdjąć z patelni i wymieszać z mięsem w misce. Dodać jajko, sos sojowy, doprawić i dokładnie wyrobić. Uformować pulpeciki.
Na patelnię z rozgrzaną wodą włożyć pulpeciki. Dusić z obu stron. Wlać gorący bulion, przykryć pokrywą i gotować przez ok. 5 minut. Dodać przecier pomidorowy i zagotować. Gotować bez przykrycia przez około 15 minut. W międzyczasie ugorować makaron. Pulpeciki podawać z makaronem.
CAŁOŚĆ:
Energia 425 kcal
Węglowodany 41 g
Białko 29 g
Tłuszcze 17 g
Indeks glikemiczny 58.8
Ładunek glikemiczny 24
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.