SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Rozmrożone krewetki osuszyć, doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą i natką pietruszki. Dusić na rozgrzanej patelni z oliwą przez ok. 2 minuty.
Cukinię obierać zwykłą obieraczką do warzyw robiąc szerokie, ale cienkie wstążki jak makaron pappardelle.
Na patelni podgrzać oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, krewetki, posiekane suszone pomidory i dusić kilka minut. Dodać cukinię oraz przyprawę curry i dusić, aż zmięknie około 3 minuty. Doprawić. Wlać jogurt i chwilę pogotować.
CAŁOŚĆ:
Energia 407 kcal
Węglowodany 39 g
Białko 42 g
Tłuszcze 11 g
Indeks glikemiczny 28.6
Ładunek glikemiczny 11.3
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.