SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cukinię umyć, przyciąć na końcach i pokroić w kostkę. Pora dokładnie umyć, odciąć mocno zielone końce. Jasne części pokroić na talarki. W garnku rozgrzać oliwę dodać pora oraz starty czosnek. Dusić co chwilę mieszając. Dodać cukinię, pokrojone w kostkę ziemniaki i mieszając co chwilę dusić przez ok. 3 minuty. Zalać bulionem i zagotować. Doprawić i gotować przez ok. 15-20 minut. Zupę zmiksować z dodatkiem jogurtu. Podawać z pokruszoną fetą i szczypiorkiem.
CAŁOŚĆ:
Energia 409 kcal
Węglowodany 50 g
Białko 23 g
Tłuszcze 15 g
Indeks glikemiczny 50.7
Ładunek glikemiczny 25.2
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.