SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso opłukać i pokroić. Włożyć do garnka, wlać zimną wodę, dodać sól i zagotować. Zszumować, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować przez ok. 20 minut.
Marchewkę, pietruszkę, cebulę i selera obrać. Warzywa włożyć do zupy, dodać przyprawy (liść laurowy i ziele angielskie) i przykryć. Gotować na umiarkowanym ogniu przez ok. 20 minut.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do zupy, zagotować, przykryć i gotować na małym ogniu przez ok. 10 minut.
Dodać przepłukaną na sitku i posiekaną kiszoną kapustę oraz kminek i majeranek, gotować przez ok. 15 minut. Na koniec usunąć cebulę, selera, pietruszkę i natkę.
Dodać pieprz. Marchewkę wyjąć z wywaru, po przestudzeniu zetrzeć na tarce o dużych oczkach i włożyć z powrotem do zupy.
CAŁOŚĆ:
Energia 418 kcal
Węglowodany 29 g
Białko 36 g
Tłuszcze 21 g
Indeks glikemiczny 45.1
Ładunek glikemiczny 13.1
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.