SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przygotować warzywa: czerwoną cebulę, batata i paprykę pokroić w kostkę, czosnek i imbir zetrzeć na małej tarce.
Na patelni rozgrzać olej i chwilę podsmażyć cebulę, następnie dodać batata oraz paprykę. Dusić razem kilka minut. Pod koniec dodać czosnek i imbir oraz wszystkie przyprawy.
Soczewicę przepłukać na sitku i dodać na patelnię, wymieszać. Wlać bulion lub wodę, zagotować. Gotować 15 min pod przykryciem na małym ogniu. Dodać jogurt, wymieszać, zagotować i zdjąć z ognia.
Na zdjęciu dodatkowo ryż.
CAŁOŚĆ:
Energia 418 kcal
Węglowodany 66 g
Białko 21 g
Tłuszcze 10 g
Indeks glikemiczny 37.6
Ładunek glikemiczny 24.9
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.