Ciasteczka z dżemem
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Cynamon 1 łyżeczka (3 g) 7 kcal
Kawa pół szklanki (100 g) 1 kcal
Konfitura czarna porzeczka (dowolna) 8 łyżeczek (80 g) 122 kcal
Masło orzechowe bez soli porcja (100 g) 598 kcal
Mąka kukurydziana 1 szklanka (150 g) 657 kcal
Płatki owsiane 5 łyżek (50 g) 183 kcal
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka (4 g) 4 kcal
Syrop klonowy/miód 7 łyżek (100 g) 260 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wszystkie składniki do wymieszać. Z ciasta zrobić kulki i ułożyć na blaszce. Kulki delikatnie spłaścić i zrobić wgłębienie. Do środka nałożyć masło orzechowe i dżem. Piec 15 minut w temp. 180°C
CAŁOŚĆ:
Energia 1832 kcal
Węglowodany 243 g
Białko 57 g
Tłuszcze 88 g
Indeks glikemiczny 35.5
Ładunek glikemiczny 86.3
Źródło: www.truetastehunters.com
Galeria Ciasteczka z dżemem
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.