Makaron z chili con carne
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Bulion warzywny/ woda 50 g (50 g) 4 kcal
Cebula pół małej sztuki (25 g) 7 kcal
Czosnek 1 ząbek (4 g) 5 kcal
Fasola czerwona 1 łyżka (20 g) 67 kcal
Kukurydza konserwowa 2 łyżki (30 g) 31 kcal
Makaron pełnoziarnisty 2 łyżki (40 g) 145 kcal
Oliwa z oliwek pół łyżeczki (2,5 g) 22 kcal
Papryka czerwona pół małej sztuki (65 g) 15 kcal
Pomidor 1 mała sztuka (60 g) 9 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, chili, kminek, oregano 1 łyżeczka (6 g) -
Wołowina - mięso mielone 1 porcja (100 g) 121 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebulę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać cebulę, czosnek oraz przyprawy. Stopniowo dodawać mięso. Dodać sparzonego i pokrojonego pomidora oraz pokrojoną paprykę. Dusić około 20 minut. Pod koniec dodać fasolę, kukurydzę oraz bulion (lub wodę) i gotować kilka minut. Podawać z ugotowanym makaronem.
CAŁOŚĆ:
Energia 426 kcal
Węglowodany 57 g
Białko 26 g
Tłuszcze 13 g
Galeria Makaron z chili con carne
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.