SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pora dokładnie pokroić (białą część) na małe kawałki. Do większego garnka wlać olej, dodać pora i dusić je przez 15 minut na niezbyt dużym ogniu, pod przykryciem, mieszając co chwilę. Dodać musztardę, obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki, przyprawy, gorący bulion i kukurydzę. Gotować na małym ogniu przez około 15 minut do miękkości ziemniaków. Zmiksować część zupy (ok. 1/3) za pomocą blendera najłatwiej bezpośrednio w garnku, pomijając ziela angielskie i listek laurowy. Do zupy dodać łososia wędzonego pokrojonego na kawałeczki i gotować przez ok. 2 minuty. W międzyczasie dodać natkę, szczypiorek oraz jogurt.
CAŁOŚĆ:
Energia 405 kcal
Węglowodany 56 g
Białko 25 g
Tłuszcze 13 g
Indeks glikemiczny 55.6
Ładunek glikemiczny 30.9
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.