SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
SPÓD:
Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę. Spód tortownicy wykleić ciastem. Upiec w 170°C na około 20 minut.
MASA:
Zblendować na gładką masę: ciecierzycę, erytrol, mleko kokosowe, skórkę z cytryny i pomarańczy, sok z cytryny i ekstrakt waniliowy. Dodać budyń i ponownie dokładnie wymieszać. Ubić białka z 4 jaj (lub wodę z ciecierzycy) i dodać do masy. Dokładnie i delikatnie wymieszać. Nastawić piekarnik na 160 st. C.
CAŁOŚĆ:
Masę nałożyć na spód i piec około 1h w 160°C (piec razem z pojemnikiem z gorącą wodą). Upieczone ciasto zostawić w piekarniku na 30 minut. Po ostudzeniu schować do lodówki. Najlepiej smakuje schłodzone na drugi dzień.
CAŁOŚĆ:
Energia 3929 kcal
Węglowodany 497 g
Białko 97 g
Tłuszcze 197 g
Indeks glikemiczny 46
Ładunek glikemiczny 228.8
Źródło: www.truetastehunters.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.