SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na patelni na oliwie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę i starty czosnek. Dodać mięso i dokładnie obsmażyć. Dodać przyprawy i wymieszać. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę, następnie wsypać suchy ryż, wymieszać. Dodać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz bulion. Wymieszać i zagotować. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez ok. 20 minut. Posypać startym serem, przykryć i podgrzewać jeszcze przez ok. 2 minuty aż ser się roztopi. Podawać posypując posiekaną natką i opcjonalnie papryczką chili.
CAŁOŚĆ:
Energia 430 kcal
Węglowodany 55 g
Białko 37 g
Tłuszcze 9 g
Indeks glikemiczny 42.1
Ładunek glikemiczny 23
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.