SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso pokroić. Doprawić i wysmarować olejem. Można odłożyć do zamarynowania, jeśli mamy czas. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Marchewkę obrać i pokroić na „zapałki". Paprykę pokroić na krótkie paseczki. Czosnek i imbir zetrzeć na drobnej tarce. Mięso udusić na rozgrzanej patelni i wyjąć mięso na talerz. Na tę samą patelnię włożyć cebulę, marchewkę, paprykę oraz czosnek i imbir. Często mieszając dusić przez ok. 3 minuty, aż warzywa nieco zmiękną. Wlać gorący bulion i zagotować. Mięso włożyć z powrotem na patelnię pomiędzy warzywa. Gotować przez ok. 3 minuty. Wlać jogurt, wymieszać i gotować jeszcze przez ok. 3 minuty. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
CAŁOŚĆ:
Energia 447 kcal
Węglowodany 62 g
Białko 34 g
Tłuszcze 10 g
Indeks glikemiczny 36.4
Ładunek glikemiczny 18.2
Inspiracja: www.kwestiasmaku.pl
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.