mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
25 List

Kaszotto z drobiem, marchewką i groszkiem

SKŁADNIKI:

Bulion warzywny 1 szklanka (240 g) 17 kcal
Filet z drobiu porcja (150 g) 149 kcal
Kasza gryczana pół woreczka (50 g) 168 kcal
Marchew z groszkiem porcja (100 g) 39 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Por 1 sztuka (140 g) 19 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, tymianek, chili, sos sojowy do smaku (1 g) -
Szczypiorek 1 łyżka (5 g) 1 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na większej patelni na oleju udusić pokrojonego pora. Dodać pokrojony w kosteczkę drób. Doprawić. Dusić co chwilę mieszając przez 5 minut. Dodać surową kaszę i co chwilę mieszając dusić przez ok. 2 minuty. Dodać marchewkę z groszkiem, doprawić wszystko solą, wymieszać i dusić przez 2 minuty. Wlać gorący bulion, wymieszać, przykryć i gotować przez ok. 10 minut. Zdjąć pokrywę i co chwilę mieszając gotować jeszcze przez 5 minut. Posypać szczypiorkiem.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 437 kcal
Węglowodany 50 g
Białko 46 g
Tłuszcze 10 g
Indeks glikemiczny 36.4
Ładunek glikemiczny 18.2

 

Inspiracja: www.kwestiasmaku.pl

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ