SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na większej patelni na oleju udusić pokrojonego pora. Dodać pokrojony w kosteczkę drób. Doprawić. Dusić co chwilę mieszając przez 5 minut. Dodać surową kaszę i co chwilę mieszając dusić przez ok. 2 minuty. Dodać marchewkę z groszkiem, doprawić wszystko solą, wymieszać i dusić przez 2 minuty. Wlać gorący bulion, wymieszać, przykryć i gotować przez ok. 10 minut. Zdjąć pokrywę i co chwilę mieszając gotować jeszcze przez 5 minut. Posypać szczypiorkiem.
CAŁOŚĆ:
Energia 437 kcal
Węglowodany 50 g
Białko 46 g
Tłuszcze 10 g
Indeks glikemiczny 36.4
Ładunek glikemiczny 18.2
Inspiracja: www.kwestiasmaku.pl
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.