
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W garnku na oleju zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić minutę. Dodać suchą soczewicę, przyprawy. Wymieszać. Wlać bulion i zagotować. Przykryć i gotować do miękkości soczewicy przez ok. 15 - 20 minut. Dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory (wraz z sokiem i nasionami) lub krojone pomidory z puszki i gotować przez ok. 15 minut pod uchyloną pokrywą, od czasu do czasu zamieszać. W międzyczasie w razie potrzeby doprawić. Odstawić z ognia i wymieszać z jogurtem oraz posiekaną zieleniną.
CAŁOŚĆ:
Energia 433 kcal
Węglowodany 65 g
Białko 31 g
Tłuszcze 10 g
Indeks glikemiczny 30
Ładunek glikemiczny 19.4
Inspiracja: www.kwestiasmaku.pl
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.