SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na oleju poddusić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusić, mieszając chwilę, aż cebula się zeszkli. Dynię pokroić na pół i wydrążyć, pozbawić pestki oraz gniazd nasiennych. Połówki dyni pokroić w grube paski, a następnie (razem ze skórą) w kostkę. Dodać do cebuli. Mieszać. Dodać paprykę pokrojoną w kostkę i ciecierzycę dokładnie odsączoną z zalewy. Doprawić. Dusić co jakiś czas mieszając, aż warzywa zmiękną. Do warzyw dodać przecier. Całość zalać bulionem. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować ok. 20-25 minut, co jakiś czas mieszając. W razie potrzeby można podlać wodą. Posypać natką.
CAŁOŚĆ:
Energia 426 kcal
Węglowodany 68 g
Białko 22 g
Tłuszcze 11 g
Indeks glikemiczny 34.5
Ładunek glikemiczny 23.5
Inspiracja: www.kwestiasmaku.pl
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.