SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W garnku na oleju, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę oraz starty na tarce czosnek. Przesunąć je na bok garnka, a w wolne miejsce włożyć pokrojone w kostkę mięs, doprawić go solą oraz pieprzem i dusić przez około 3 minuty co chwilę mieszając. Dodać ryż i dokładnie go obsmażyć. Następnie dodać pokrojone w kostkę paprykę, cukinię i dusić razem przez około minutę. Doprawić, Wlać bulion i gotować bez przykrycia od czasu do czasu mieszając przez około 15 minut. W razie potrzeby podlewać wodą.Na koniec ryż ma być ugotowany al dente. Na koniec dodać posiekaną natkę, ser, wymieszać.
CAŁOŚĆ:
Energia 435 kcal
Węglowodany 56 g
Białko 36 g
Tłuszcze 11 g
Indeks glikemiczny 39.3
Ładunek glikemiczny 21.9
Inspiracja: www.kwestiasmaku.pl
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.