SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Dynię obrać ze skórki, usunąć nasiona, miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i też pokroić w kostkę. W większym garnku na oleju zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz obrany i pokrojony na plasterki czosnek. Dodać dynię i ziemniaki, doprawić. Smażyć co chwilę mieszając przez ok. 5 minut.
Wlać gorący bulion, przykryć i zagotować. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez ok. 10 minut.
Świeżego pomidora sparzyć, obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć szypułki oraz nasiona z komór. Miąższ pokroić w kosteczkę i dodać do zupy. Pomidory z puszki są już gotowe do użycia, wystarczy dodać do potrawy. Wymieszać i gotować przez 5 minut, do miękkości warzyw. Można (nie trzeba) zmiksować w blenderze z dodatkiem mleka.
CAŁOŚĆ:
Energia 419 kcal
Węglowodany 57 g
Białko 38 g
Tłuszcze 9 g
Indeks glikemiczny 25.6
Ładunek glikemiczny 14.5
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.