SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebulę oraz czosnek obrać, posiekać. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Warzywa podsmażyć w garnku oleju przez 5 minut. Mięso mielone podsmażyć na patelni, aż do zarumienienia. Doprawić. Kapustę kiszoną odcedzić na sitku Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Do zupy dodać mięso mielone i kapustę kiszoną, doprawić solą, kminkiem, pozostałą papryką w proszku. Dusić pod przykryciem przez kolejne 20 minut. Listki pietruszki posiekać. Gulasz doprawić do smaku jogurtem i odrobiną pietruszki.
CAŁOŚĆ:
Energia 402 kcal
Węglowodany 22 g
Białko 34 g
Tłuszcze 23 g
Indeks glikemiczny 18.2
Ładunek glikemiczny 4
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.