SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Olej, ocet, musztardę i przyprawy wymieszać. Mięso pokroić na 4 kawałki i posmarować z wszystkich stron marynatą ziołową. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do lodówki do zamarynowania (jeśli jest czas). Cukinię i bakłażana umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w krążki. Papryki oczyścić i pokroić w paski. Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Jogurt roztrzepać z jajkami. Doprawić solą, pieprzem, zalać warzywa i piec w 20 minut w 180°C. Do piekarnika włożyć obok dodatkowo filety z drobiu piec razem w tej samej temperaturze przez ok. 30 minut.
CAŁOŚĆ:
Energia 444 kcal
Węglowodany 37 g
Białko 49 g
Tłuszcze 15 g
Indeks glikemiczny 20.8
Ładunek glikemiczny 7.6
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.