CAŁOŚĆ:
Na patelni na oleju zeszklić cebulę, następnie dodać obrany i starty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusić co chwilę mieszając przez ok. 3 minuty. Dodać obranego i pokrojonego w kostkę batata, doprawić i dusić około 3 minuty. Doprawić. Dodać ciecierzycę, bulion oraz mleko kokosowe. Wszystko wymieszać i zagotować. W razie potrzeby podlać wodą. Gotować przez ok. 15 minut bez przykrycia, co chwilę mieszając, aż bataty będą miękkie. Na koniec dodać szpinak, wymieszać i odstawić z ognia.
CAŁOŚĆ:
Energia 418 kcal
Węglowodany 59 g
Białko 16 g
Tłuszcze 16 g
Indeks glikemiczny 36.2
Ładunek glikemiczny 21.5
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.