mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
09 Sty

Błyskawiczne babeczki owsiane

SKŁADNIKI:

Banan 2 średnie sztuki (400 g) 239 kcal
Erytrol można pominąć/ilość wg gustu (20 g) -
Jajo 2 sztuki (100 g) 121 kcal
Kakao w proszku 2 łyżeczki (10 g) 45 kcal
Mąka owsiana (można zblendować płatki owsiane na mąkę) 4 łyżki (40 g) 137 kcal
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka (4 g) 4 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Wszystkie składniki zmiksować, przełożyć do foremek. Piec około 20 minut. Przepis jest na około 10-12 babeczek.

Na pewno będą smaczniejsze, jeśli je podamy np. z dżemem 100% owoców, czekoladą gorzką (można kostkę włożyć do środka przed pieczeniem), masłem orzechowym.

CAŁOŚĆ:

Energia 546 kcal (jedna babeczka to około 55kcal)
Węglowodany 96 g
Białko 19 g
Tłuszcze 12 g
Indeks glikemiczny 54.8
Ładunek glikemiczny 52.8

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ