SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso pokroić w kostkę i obtoczyć w przyprawie, odłożyć. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Paprykę pokroić w kosteczkę. Cebulę na paseczki. Ogórki kiszone na plasterki. Kukurydzę odcedzić. Wymieszać składniki sosu: jogurt z ketchupem. Piekarnik nagrzać do 180°C. Blaszkę lub formę do pieczenia posmarować olejem i wyłożyć na dno ryż. Posmarować 1/3 sosu i posypać 1/3 sera. Mięso udusić na patelni z dodatkiem wody, pod koniec dodać posiekaną cebulę i jeszcze chwilę razem dusić. Wyłożyć do formy. Skropić 1/3 sosu i posypać 1/3 sera. Posypać papryką, następnie kukurydzą. Ułożyć ogórki. Dodać resztę sosu i sera. Piec przez 30 minut 180°C. Posypać natką pietruszki.
CAŁOŚĆ:
Energia 457 kcal
Węglowodany 59 g
Białko 36 g
Tłuszcze 10 g
Indeks glikemiczny 60
Ładunek glikemiczny 35.1
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.