SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W garnku na oliwie poddusić pokrojonego pora. Dodać pokrojone w kosteczkę mięso. Dusić przez ok. 5 minut, co chwilę mieszając.
Dodać obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki i udusić jeszcze przez ok. 3 minuty. Doprawić, dodać marchewkę z groszkiem (bez rozmrażania), smażyć przez 2 - 3 minuty.
Wlać gorący bulion, zagotować. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować przez ok. 20 minut do miękkości ziemniaków.
Do jogurtu dodać kilka łyżek wywaru z zupy ciągle mieszając. Przelać do garnka z zupą, wymieszać i zagotować. Dodać szczypiorek.
CAŁOŚĆ:
Energia 412 kcal
Węglowodany 43 g
Białko 44 g
Tłuszcze 9 g
Indeks glikemiczny 57.5
Ładunek glikemiczny 24.7
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.