SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
SPÓD:
Wszystkie składniki zagnieść w jednolitą masę. Jeśli masa jest zbyt sucha, dodać odrobinę wody, aby uformować ciasto.
Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia.
Spód i boki tortownicy wykleić ciastem. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 175°C na ok. 15 min.
MASA:
Przed ugotowaniem, aby pozbyć się goryczki, suchą kaszę przepłukać wrzątkiem.
Kaszę jaglaną ugotować na mleku i ekstrakcie waniliowym (ok. 30 min). Daktyle zalać wrzątkiem na 15 minut, aby zmiękły.
Do masy dodać odsączone daktyle, jogurt, masło orzechowe, mleko i cynamon. Całość zblendować na gładką masę.
CAŁOŚĆ:
Gotowy krem nałożyć na ostudzony spód. Na wierzchu można ozdobić wg uznania. Włożyć do lodówki na noc.
CAŁOŚĆ:
Energia 4206 kcal
Węglowodany 497 g
Białko 112 g
Tłuszcze 223 g
Indeks glikemiczny 51.8
Ładunek glikemiczny 257.4
Inspiracja: www.truetastehunters.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.