SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W garnku podgrzać olej, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, oprószyć solą i zeszklić ją na umiarkowanym ogniu.
Dodać pokrojony na plasterki czosnek, chili, dalej delikatnie poddusić.
Dodać kmin rzymski, kolendrę i podgrzewać razem przez kilkanaście sekund. Wlać przecier pomidorowy oraz bulion, dodać erytrol, doprawić w razie konieczności, zagotować.
Dodać odcedzoną ciecierzycę i kilka łyżek zalewy. Po zagotowaniu przykryć i gotować pod przykryciem przez około 20 minut na umiarkowanym ogniu.
Zupę zmiksować na gładki krem.
Podgrzać przed podaniem, podawać z chili, kolendrą, limonką. Posypać słonecznikiem.
CAŁOŚĆ:
Energia 416 kcal
Węglowodany 60 g
Białko 22 g
Tłuszcze 12 g
Indeks glikemiczny 22.8
Ładunek glikemiczny 13.6
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.