SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Filety ryby rozmrozić, jeśli były mrożone. Doprawić przyprawami. Szpinak rozmrozić, jeśli był mrożony, jeśli świeży to pokroić/ Do tego samego garnka włożyć olej, dodać starty czosnek i chwilę podsmażyć. Dodać szpinak i wymieszać. Dusić przez 2 minuty, następnie wlać jogurt, doprawić solą oraz pieprzem i zagotować. Rozgrzać większą patelnię z olejem włożyć filety i smażyć przez ok. 3 - 4 minuty w zależności od grubości filetów. Przewrócić łopatką na drugą stronę i powtórzyć smażenie. Obłożyć rybę szpinakiem i razem podgrzać na patelni.
CAŁOŚĆ:
Energia 435 kcal
Węglowodany 53 g
Białko 38 g
Tłuszcze 9 g
Indeks glikemiczny 59.4
Ładunek glikemiczny 31.8
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.