SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Drób pokroić na filety. Rozbić nieco tłuczkiem w najgrubszych miejscach uzyskując w miarę podobną grubość filetów. Doprawić. Można odstawić do zamarynowania, jeśli mamy czas.
Warzywa wsypać na sitko i przelać ciepłą wodą, rozmrozić, odsączyć. Wymieszać z solą, pieprzem i chilli.
Ziemniaki obrać i pokroić na małe, podłużne kawałki. Doprawić solą, pieprzem, rozmarynem. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego lub blachy do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 180°C. Wstawić naczynie z ziemniakami podpiec 15 minut. Dodać rozmrożone warzywa, na wierzchu położyć mięso. Całość skropić olejem. Posypać bazylią lub natką i podawać z cząstkami cytryny.
CAŁOŚĆ:
Energia 427 kcal
Węglowodany 45 g
Białko 52 g
Tłuszcze 8 g
Indeks glikemiczny 45.1
Ładunek glikemiczny 20.3
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.