Drób w sosie chrzanowo-czosnkowym
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Cebula 1 mała sztuka (50 g) 13 kcal
Chrzan 2 i pół łyżeczki (25 g) 9 kcal
Czosnek 1 ząbek (4 g) 5 kcal
Filet z drobiu 1 porcja (100 g) 99 kcal
Jogurt naturalny 1 mały kubek (150 g) 90 kcal
Kalafior 1 porcja (200 g) 27 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Przyprawy: sól pieprz, natka pietruszki 1 łyżeczka (6 g) -
Ryż/kasza lub 250g ziemniaków pół woreczka (50 g) 172 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, następnie dodajemy pokrojone w kostkę mięso i dusimy kilka minut. Dolewamy jogurt, posiekany czosnek i chrzan. Mięso dusimy do miękkości. Doprawiamy. Na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Kalafiora można ugotować.
CAŁOŚĆ:
Energia 459 kcal
Węglowodany 62 g
Białko 36 g
Tłuszcze 10 g
Indeks glikemiczny 53.9
Ładunek glikemiczny 33.2
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.