SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Płatki owsiane zblendować na mąkę.
Mieszamy wszystkie suche składniki, czyli płatki owsiane, erytrol, przyprawy proszek do pieczenia oraz sodę.
Banany w oddzielnym naczyniu rozgnieść na gładką masę.
Połączyć obie masy. Odstawić na kilka minut do wyrośnięcia.
W tym czasie rozgrzać piekarnik do 200℃.
Blaszkę (35 cm x 11 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać 1/2 masy. Wyłożyć równo dżem i nałożyć resztę masy. Pieczemy około 30-40 minut, w zależności od piekarnika.
CAŁOŚĆ:
Energia 3405 kcal
Węglowodany 609 g
Białko 73 g
Tłuszcze 93 g
Indeks glikemiczny 44.8
Ładunek glikemiczny 273
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.