mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
16 Sty

Makaron z brokułami i łososiem

SKŁADNIKI:

Brokuły 1 porcja (100 g) 16 kcal
Czosnek 1 ząbek (4 g) 5 kcal
Łosoś wędzony 1 sztuka (100 g) 154 kcal
Makaron 5 łyżek (50 g) 187 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Rukola lub inna sałata 1 garść (20 g) 3 kcal
Ser żółty/mozzarella pół plastra (7,5 g) 23 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Makaron i brokuł ugotować z osolonej wodzie. Na patelni podsmażyć drobno posiekany czosnek. Dorzucić ugotowany makaron, brokuły i chwile poddusić na patelni pod przykryciem. Pod koniec wmieszać pokrojonego na mniejsze kawałki łososia. Podawać ze świeżą rukolą. Posypać serem.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 432 kcal
Węglowodany 43 g
Białko 31 g
Tłuszcze 16 g
Indeks glikemiczny 64.2
Ładunek glikemiczny 27.7

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ