Jaja sadzone z ziemniakami i koperkiem, fasolka
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Jajo 2 sztuki (100 g) 121 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Ziemniaki 3 średnie sztuki (300 g) 180 kcal
Fasola szparagowa 1 talerz (200 g) 49 kcal
Jogurt naturalny pół małego kubka (75 g) 45 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, koperek 1 szczypta (0,25 g) -
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jaja usmażyć na rozgrzanej oliwie i doprawić. Ziemniaki gotować do miękkości, odcedzić i oprószyć posiekanym koperkiem. Można również ubić na purée i wymieszać z jogurtem. Fasolkę ugotować w wodzie lub na parze.
CAŁOŚĆ:
Energia 439 kcal
Węglowodany 62 g
Białko 23 g
Tłuszcze 16 g
Indeks glikemiczny 54.5
Ładunek glikemiczny 33.7
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.