SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Drób pokroić na mniejsze filety: odkroić polędwiczkę, następnie filet przekroić pionowo na dwie połówki. Grubszą połówkę przekroić jeszcze wzdłuż na 2 cieńsze części. Mięso rozbić tłuczkiem na jednakową grubość, ok. 1 cm. Doprawić przyprawami. Pieczarki umyć i dokładnie osuszyć, następnie pokroić na cienkie plasterki. Cebulę pokroić w kosteczkę. Rozgrzać patelnię z olejem, włożyć mięso, smażyć po ok. 2 minuty z każdej strony na większym ogniu. Wyjąć na talerz. Na tę samą patelnię włożyć cebulę i delikatnie ją poddusić, dodać pieczarki i smażyć co chwilę mieszając przez ok. 4 minuty, aż pieczarki lekko się zrumienią. Włożyć z powrotem mięso na patelnię i wsunąć je pomiędzy pieczarki. Wlać bulion i zagotować. Dodać koperek oraz jogurt, delikatnie przemieszać składniki potrząsając patelnią. Gotować przez ok. 1 - 2 minuty.
CAŁOŚĆ:
Energia 435 kcal
Węglowodany 50 g
Białko 40 g
Tłuszcze 10 g
Indeks glikemiczny 60.5
Ładunek glikemiczny 30
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.