Bananowy mug cake
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Banan 1 mała sztuka (100 g) 60 kcal
Cynamon 1 łyżeczka (3 g) 7 kcal
Erytrol 1 łyżeczka (5 g) -
Jajo 1 sztuka (50 g) 60 kcal
Jogurt naturalny gęsty 2 łyżki (50 g) 30 kcal
Mąka ryżowa (można zblendować ryż na mąkę) 1 łyżka (10 g) 35 kcal
Płatki jaglane 3 łyżki (30 g) 106 kcal
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka (4 g) 4 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wszystkie składniki wymieszać w jednym naczyniu. Masa powinna zajmować 1/2 wysokości naczynia. Wstawić do mikrofali na 4 minuty.
CAŁOŚĆ:
Energia 302 kcal
Węglowodany 54 g
Białko 13 g
Tłuszcze 7 g
Indeks glikemiczny 46
Ładunek glikemiczny 25
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.