mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
16 Sty

Bananowy mug cake

SKŁADNIKI:

Banan 1 mała sztuka (100 g) 60 kcal
Cynamon 1 łyżeczka (3 g) 7 kcal
Erytrol 1 łyżeczka (5 g) -
Jajo 1 sztuka (50 g) 60 kcal
Jogurt naturalny gęsty 2 łyżki (50 g) 30 kcal
Mąka ryżowa (można zblendować ryż na mąkę) 1 łyżka (10 g) 35 kcal
Płatki jaglane 3 łyżki (30 g) 106 kcal
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka (4 g) 4 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wszystkie składniki wymieszać w jednym naczyniu. Masa powinna zajmować 1/2 wysokości naczynia. Wstawić do mikrofali na 4 minuty.
 

CAŁOŚĆ:

Energia 302 kcal
Węglowodany 54 g
Białko 13 g
Tłuszcze 7 g
Indeks glikemiczny 46
Ładunek glikemiczny 25

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ