Szaszłyki mięsno-warzywne
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Cebula / 90 g / 1 duża sztuka / Zestaw 1/3 ≈ 24 kcal
Cukinia / 100 g / porcja / Zestaw 1/3 ≈ 13 kcal
Drób, filet / 200 g / porcja / Zestaw 2 ≈ 198 kcal
Oliwa z oliwek / 10 g / 1 łyżka / Zestaw 2 ≈ 88 kcal
Papryka czerwona / 130 g / 1 mała sztuka / Zestaw 1/3 ≈ 31 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie / 0,2 g / 1 szczypta / Zestaw 1 ≈ 1 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso pokroić w kostkę (2x2 cm). Wymieszać oliwę z przyprawą do drobiu oraz pieprzem. Ułożyć mięso w misce i zalać oliwą, pozostawić w marynacie na 30 minut.
Cebulę, cukinię, paprykę pokroić. Nabić na szaszłyki kawałki mięsa i warzyw.
Grillować z obu stron na patelni grillowej lub upiec w piekarniku (200 stopni około 30 minut).
CAŁOŚĆ:
355 kcal
Białko 47 g
Węglowodany 16 g
Tłuszcze 14 g
Galeria Szaszłyki mięsno-warzywne
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.