mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
01 Sier

Drób z kurkami

SKŁADNIKI:

Bulion warzywny / 240 g / 1 szklanka / Zestaw 2 ≈ 17 kcal
Cebula / 90 g /1 duża sztuka / Zestaw 1/3 ≈ 24 kcal
Filet z drobiu / 100 g / porcja / Zestaw 2 ≈ 99 kcal
Jogurt naturalny / 50 g / porcja / Zestaw 1/2 ≈ 30 kcal
Koper / 10 g / porcja / Zestaw 1/3 ≈ 3 kcal
Kurku lub inne grzyby/pieczarki / 150 g / porcja / Zestaw 1 ≈ 42 kcal
Oliwa z oliwek / 5 g / 1 łyżeczka / Zestaw 2 ≈ 44 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka i ostra / 5 g / porcja
Ryż lub dowolna kasza / 50 g / pół woreczka / Zestaw 1 ≈ 172 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso pokroić i doprawić. Zostawić do zamarynowania. Kurku umyć i osuszyć. Cebulę pokroić i podsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem. Dodać mięso i razem podsmażyć.

Mięso odłożyć na talerz, a na patelni podsmażyć grzyby.

Dodać mięso, bulion, koperek i razem zagotować. Dodać jogurt, wymieszać i zagotować. Podawać z ugotowanym ryżem.

 

CAŁOŚĆ:

431 kcal

Białko 34 g

Węglowodany 57 g

Tłuszcze 9 g

 

 

Inspiracja: www.kwestiasmaku.com

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ