SKŁADNIKI:
Bulion warzywny / 240 g / 1 szklanka / Zestaw 2 ≈ 17 kcal
Cebula / 90 g /1 duża sztuka / Zestaw 1/3 ≈ 24 kcal
Filet z drobiu / 100 g / porcja / Zestaw 2 ≈ 99 kcal
Jogurt naturalny / 50 g / porcja / Zestaw 1/2 ≈ 30 kcal
Koper / 10 g / porcja / Zestaw 1/3 ≈ 3 kcal
Kurku lub inne grzyby/pieczarki / 150 g / porcja / Zestaw 1 ≈ 42 kcal
Oliwa z oliwek / 5 g / 1 łyżeczka / Zestaw 2 ≈ 44 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka i ostra / 5 g / porcja
Ryż lub dowolna kasza / 50 g / pół woreczka / Zestaw 1 ≈ 172 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso pokroić i doprawić. Zostawić do zamarynowania. Kurku umyć i osuszyć. Cebulę pokroić i podsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem. Dodać mięso i razem podsmażyć.
Mięso odłożyć na talerz, a na patelni podsmażyć grzyby.
Dodać mięso, bulion, koperek i razem zagotować. Dodać jogurt, wymieszać i zagotować. Podawać z ugotowanym ryżem.
CAŁOŚĆ:
431 kcal
Białko 34 g
Węglowodany 57 g
Tłuszcze 9 g
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.