SKŁADNIKI:
Maliny, borówki lub truskawki, mogą być mrożone / 400g / porcja / Z3 ≈ 116kcal
Miód lub syrop klonowy / 40g / porcja / Z1 ≈ 130kcal
Płatki owsiane / 200g / porcja / Z1 ≈ 732kcal
Cytryna / 50g / porcja / Z3 ≈ 11kcal
Olej kokosowy / 30g / porcja / Z2 ≈ 259kcal
Erytrol / 20g / do smaku, wg gustu / Z2 ≈ 0kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Owoce ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce i posypać erytrolem.
W blenderze zmiksować płatki owsiane, miód/syrop klonowy, sok z cytryny i olej. Kruszoną posypać owoce. Piec około 25 minut do uzyskania złotego koloru.
CAŁOŚĆ:
1248 kcal
Białko 29 g
Węglowodany 222 g
Tłuszcze 45 g
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Galeria Owoce pod kruszonką
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.