mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
06 Lip

Owoce pod kruszonką

SKŁADNIKI:

Maliny, borówki lub truskawki, mogą być mrożone / 400g / porcja / Z3 ≈ 116kcal

Miód lub syrop klonowy / 40g / porcja / Z1 ≈ 130kcal

Płatki owsiane / 200g / porcja / Z1 ≈ 732kcal

Cytryna / 50g / porcja / Z3 ≈ 11kcal

Olej kokosowy / 30g / porcja / Z2 ≈ 259kcal

Erytrol / 20g / do smaku, wg gustu / Z2 ≈ 0kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Owoce ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce i posypać erytrolem.

W blenderze zmiksować płatki owsiane, miód/syrop klonowy, sok z cytryny i olej. Kruszoną posypać owoce. Piec około 25 minut do uzyskania złotego koloru.

 

CAŁOŚĆ:


1248 kcal

Białko 29 g

Węglowodany 222 g

Tłuszcze 45 g

 

Inspiracja: www.kwestiasmaku.com

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ